donderdag 17 juli 2008

Dinsdag 15 juli





Om te bekomen van een dagje shoppen zijn we vandaag maar naar Seaworld gegaan. Dit stond normaal gezien niet op onze planning maar omdat we een dagje Miami hebben overgeslagen hebben we nu een dag extra Orlando. En om eerlijk te zijn, op reis in Florida en niet naar Seaworld gaan, het zou schandalig zijn.

Dus stonden we deze morgend voor de poorten van Seaworld voor een dag visjes en andere waterdiertjes. Al bij de inkom werd er er reclame gemaakt van de avondshow "Shamu Rocks", voor diegene hem niet kennen, die ene orka uit "Free willy". Wat onmiddelijk opviel toen we binnenkwamen waren de schuttingen waarachter ze hun nieuwe attractie een rollercoaster aan het bouwen waren. Spijtig genoeg pas volgend jaar klaar, nu hebben we een rede om nog eens terug te keren :-).

Voor wie Seaworld niet echt goed kent zal ik even een korte schets geven van het park. Het park bestaat uit een aantal spectaculaire shows (dolfijnen, walvissen, zeehonden, orka's) maar ook uit toch wel 2 leuke attractie's . De eerste "Journey to Atlantis" is een leuke boomstammenrit waar je van de kleinste drops het natste wordt en op het einden nog een achtbaan gevoel krijgt. Maar een knappe inkleding en lekker vochtig. De 2de is de "Kraken" een achtbaan waar je met je voeten los hangt en toch wel een aantal keren ondersteboven hangt. In de late namiddag was het weer zover regen, regen, onweer, regen. Een lekker gezellig Floridiaans weertje. Om even op te drogen zijn we met de auto onze tickets voor Disney gaan afhalen die we besteld hadden via http://www.undercovertoerist.com/, een echte aanrader deze methode. Tegen de avond zijn we dan maar terug gekeerd om de "De show" te zien. Door het slechte weer was het lekker rustig geworden in het park en konden we nog een 3 tal keer de Kraken gedaan, als we wilden konden we gewoon blijven zitten. Hierna was het tijd voor Shamu, overdag hadden we ook al zijne show gezien dus waren we benieuwd of we nieuwe zaken gingen zien.



Het verloop van de show was eigenlijk volledig hetzelfde als overdag enkel met veel rockmuziek en lichteffecten. De show wordt eigenlijk gestolen door andere kleinere orka's en op het einde komt Shamu en publiek nat maken. Het zijn wel machtige beesten, zo groot.


Na de show terug naar het hotel, weer het einde van een nat maar tof en vermoeiend dagje orlando.

Geen opmerkingen: